ТВ Мост

Удружење Срба КиМ: Узнемирујуће поруке из Дечана

 

Протест Албанаца у Дечанима због одлуке Уставног суда Косова којом је потврђено власништво манастира Дечани над пољопривредним земљиштем, које је годинама предмет спорења, још једна је демонстрација политике притисака, отимачине, хајдучије и непоштовања закона и ауторитета, чак ни сопствених правних инстанци.

 

Поруке које су се тамо чуле, морају бити сигнал за узбуну за представнике међународне заједнице, која још увек не схвата методе албанских екстремиста нити размере опасности по српски народ у покрајини, али и по европске вредности, којима декларативно теже и косовске власти.


Посебно забрињава чињеница да су се узнемирујуће поруке чуле од највиших представника локалне власти, које стоје на челу бунта. Они понављају да их ни правни нити било какви други аргументи не интересују, и истрајавају на ставу да нешто што је и древним и нововременским тапијама доказано као манастирско власништво, припада њима.


Ставом да земља која је предмет спорења, припада искључиво народу Дечана, председник ове општине је практично дао старт за отимачину, системом дивљег запада - ко први забоде заставицу, његово је!


Удружење упозорава да овакво понашање, карактеристично за Албанце на Космету, какво не постоји нигде више у цивилизованој Европи, мора бити одбачено и санкционисано, а не никако награђивано даљим приближавање тзв "државе Косово", Европској унији, стоји у саопштењу Удружења Срба Косова и Метохије.

 

Извор: ТВ Мост

Newsletter
Уколико желите да будете на време информисани о најновијим активностима Удружења, пријавите се за пријем newslettera.


Удружење Срба Косова и Метохије је добровољно, невладино, нестраначко и непрофитно удружење грађања. Међу главним циљевима Удружења је допринос остваривању свих права Срба на Косову и Метохији, као равноправног народа на својој територији.

Удружење ће учествовати у свим пројектима за помоћ Србима на Косову и Метохији и њихов опстанак и за повратак расељених.

КОНТАКТ