Саопштење


Удружењe Срба Косова и Метохије                        
Миклошићева бр. 11, Београд                                     
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.                                                      

 

 

 

 

  

С А О П Ш Т Е Њ Е

 

Изостанак било какве озбиљније реакције такозваног „демократског света“ на јучерашње ужасно насиље у Косовској Митровици, посебно је заболело и узнемирило Србе са Космета. Толерисањем дивљачког батињања мирних ненаоружаних цивила, легитимних српских представника у косовским институцијама и представника државе Србије и пребијања новинара, скинуте су све маске лицемерног односа западних моћника , спонзора косовске независности, према Србији и српском народу.

Ако се још зна да је једина „кривица“ тих људи била то што су се окупили да разговарају о изналажењу могућности мирног решења ситуације на Космету, као и то да је казнену експедицију пратила и УНМИК полиција, а КФОР остао потпуно пасиван, мора се отворено рећи да су међународне снаге на Косову и Метохији ближе значењу окупатора него мировњака.

Такође се мора рећи да су слике из Косовске Митровице и Приштине, које су јуче обишле свет, пре свега, пораз демократије и људских права. То је истовремено доказ дуплих аршина и доминација насиља над демократијом и правдом.

Однос према Марку Ђурићу, покушај понижавања, батинање и иживљавање, јасно осликава однос Албанаца према Србима на Космету. То је њихова порука Србима шта их као националну заједницу, али и сваког појединачно, чека ако буду одлучни да остану на својим огњиштима. Због тога је чвршће међусобно повезивање и јединство Срба у целој Србији, која је једини ослонац и гарант нашег опстанка на Косову и Метохији, потребније него икада.

 

 

 

Београд,                 
27.03.2018.                                                      

Newsletter
Уколико желите да будете на време информисани о најновијим активностима Удружења, пријавите се за пријем newslettera.


Удружење Срба Косова и Метохије је добровољно, невладино, нестраначко и непрофитно удружење грађања. Међу главним циљевима Удружења је допринос остваривању свих права Срба на Косову и Метохији, као равноправног народа на својој територији.

Удружење ће учествовати у свим пројектима за помоћ Србима на Косову и Метохији и њихов опстанак и за повратак расељених.

КОНТАКТ