Саопштење


Удружењe Срба Косова и Метохије                        
Миклошићева бр. 11, Београд                                     
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.                                                      

 

 

 

 

  

С А О П Ш Т Е Њ Е

 

 
Удружење Срба Косова и Метохије је са великом тугом и узнемирењем примило вест о пожару у чувеној средњевековној катедрали Нотр Дам у Паризу. Потресни снимци ватрене стихије у којој је оштећена ова светиња и бисер светске културе свим Србима су побудили болна сећања на не тако давно паљење и уништавање њихових богомоља на Косову.
 
Српски народ је увек кроз своју историју поштовао и чувао богомоље свих конфесија. Због тога му је страно ликовање неодговорних појединаца због страдања Нотр Дама! Удружење најоштрије осуђује такво понашање које није ништа друго до јефтини покушај привлачења пажње.
 
Удружење позива своје чланове и све сународника, али и медије, да на Француску гледају кроз лик великог Француза и српског добротвора Арно Гујона, да негују сећање и пријатељство према тој земљи која нас је много задужила. Дубоко смо уверени у то да је пажња, љубав и милосрђе најбољи одговор на несрећу која задеси пријатеље.

 

 

 

Београд,                                                                                                              
19.04.2019.                                                                                           

Newsletter
Уколико желите да будете на време информисани о најновијим активностима Удружења, пријавите се за пријем newslettera.


Удружење Срба Косова и Метохије је добровољно, невладино, нестраначко и непрофитно удружење грађања. Међу главним циљевима Удружења је допринос остваривању свих права Срба на Косову и Метохији, као равноправног народа на својој територији.

Удружење ће учествовати у свим пројектима за помоћ Србима на Косову и Метохији и њихов опстанак и за повратак расељених.

КОНТАКТ