Председник Николић са представницима Удружења Срба КиМ

Председник Србије Томислав Николић, примио је делегацију Удружења Срба Косова и Метохије коју је предводио председник Удружења Душан Симић. Том приликом председник Николић је безрезервно подржао рад овог Удружења и обећао сваку врсту помоћи. Николић је рекао да Косово и Метохију види као неотуђиви  део Србије, са најширом могућом аутономијом, у којој би аутономију имале и српске општине . Гости су председника Србије упознали са активностима овог Удружења, које је формирано почетком године са циљем да помогне у решавању зивотних проблема Срба, како оних који зиве у Покрајини, тако и оних који су протерани са својих огњишта. Душан Симић је информисао председника Николића  да Удружење не прихвата тренутни статус Косова и Метохије, као "свршени чин" већ ће се борити свим демократским средствима и интелектуалним потенцијалима који нису мали, да се заштите интереси српског народа и државе Србије у Покрајини. Делегација Удружења у којој су поред  председника Душана Симића били и чланови руководства Драгослав  Лазић и Момир Јефтић су информисали председника и са хуманитарним акцијама које су у току и у оквиру којих ће најугроженијим Србима на КиМ хуманитарна помоћ бити подељена.

 

Newsletter
Уколико желите да будете на време информисани о најновијим активностима Удружења, пријавите се за пријем newslettera.


Удружење Срба Косова и Метохије је добровољно, невладино, нестраначко и непрофитно удружење грађања. Међу главним циљевима Удружења је допринос остваривању свих права Срба на Косову и Метохији, као равноправног народа на својој територији.

Удружење ће учествовати у свим пројектима за помоћ Србима на Косову и Метохији и њихов опстанак и за повратак расељених.

КОНТАКТ