Осинивачка скупштина Удружења Срба Косова и Метохије, која је имала 130 учесника, одржана је 31. јануара 2015. године. Решење о регистрацији Удружења донела је Агенција за привредне регистре по регистрационој пријави број БУ 2017/2015 дана 12.03.2015.  

   Удружење Срба Косова и Метохије је добровољно, невладино, нестраначко и непрофитно удружење грађања. Међу главним циљевима Удружења је допринос остваривању свих права Срба на Косову и Метохији, као равноправног народа на својој територији. Удружење ће учествовати у свим пројектима за помоћ Србима на Косову и Метохији и њихов опстанак и за повратак расељених. Удружење ће се посебно ангажовати на неговању традиције и духовних вредности Срба Косова и Метохије. Доприносиће организацији стваралаштва и стваралаца Срба са Косова и Метохије. Организоваће спортске активности, дружења, хуманитарне акције и акције солидарности.

     Органи Удружења су Председник, Извршни одбор, Надзорни одбор и Савет удружења.

     Крсна слава и Дан Удружења је Видовдан.

Newsletter
Уколико желите да будете на време информисани о најновијим активностима Удружења, пријавите се за пријем newslettera.


Удружење Срба Косова и Метохије је добровољно, невладино, нестраначко и непрофитно удружење грађања. Међу главним циљевима Удружења је допринос остваривању свих права Срба на Косову и Метохији, као равноправног народа на својој територији.

Удружење ће учествовати у свим пројектима за помоћ Србима на Косову и Метохији и њихов опстанак и за повратак расељених.

КОНТАКТ